Техносън ООД участва във Втора национална конференция на тема Почти нулевоенергийни сгради.

Община Бургас, заедно с Общинска мрежа за енергийна ефективност, Център за енергийна ефективност ЕнЕфект организираха форум, който разгледа различните аспекти на развитието на нискоенергийните сгради. Събитието откри г-жа Руска Бояджиева , зам.-кмет на Община Бургас. Лектори бяха г-н Жечко Станков /зам.-министър на енергетиката/, инж. Ивайло Алексиев /изп. Директор АУЕР/ проф.  Ксу Уей /ген. Секретар на Китайски комитет по отопление, вентилация и климатизация, гости от Чешка република , Словакия, Австрия.

Заедно с поставените въпроси за законовите норми, архитектурни и строителни практики, Техносън ООД представи и разгледа необходимостта от приложението на системи за производство на енергия от възобновяеми източници.

Мениджър проекти г-н Румен Петров разказа за ползите от приложението на фотоволтаичните електроцентрали при изграждане на енергийните характеристики на сградите.

Той подчерта, че европейските директиви и българското законодателство целят развитието на сектора. Фотоволтаичните системи са далновидна  възможност да се възползваме от инвестиция и да постигнем енергийна ефективност. А Техносън е елементът, който свързва всички страни.

Този пост беше публикуван на четвъртък, юни 27th, 2019 в 2:31 pm и се намира в Business, news. Можете да следите коментарите към този пост чрез RSS 2.0 хранилка. Можете да оставите отговор, или trackback от вашия собствен сайт. Both comments and pings are currently closed.