Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/quippadg/public_html/packages/creative-start/technosun.bg/wp-content/themes/bizniz/template-portfolio-2col.php on line 22
ТЕХНОСЪН EООД – СЛЪНЧЕВ ТОК

СЛЪНЧЕВ ТОК

Проектирам сграда

Ще стоите нова сграда и проучвате възможностите да изградите соларна централа на покрива или на прилежащия двор?

 

Техносън е на разположение!

 

Информация, която да дам на Техносън, за да получа оферта:

 • Еднофамилна или многофамилна сграда?
 • Плосък или скатен (наклонен покрив)?
 • Керемиди или битум, или друго?
 • Покривна или наземна соларна централа (с двор, върху който да се изгради соларната централа или без двор)?
 • Присъединена ли е бъдещата сграда към елекрическата мрежа (връзка с ЕРП)?
 • Ако не е присъединена, но е подадена заявка до ЕРП за присъединяване, колко ще струва присъединяването към мрежата?
 • Скица на парцела или проект на покрива, където да се виждат засенчващите елементи (комини, гръмоотводи и т.н.)?
 • Локация на бъдещата сграда в гугъл мапс?
 • Какви електрически уреди ще се ползват в сградата (хладилник, печка, осветление, климатици и т.н.) и с какъв профил (ежедневно, събота-неделя или сезонно като вила)?

 

Искам да продавам ток

Вариант 1 – продажба на цялото количество соларен ток.

 

Имате имот с построена сграда (УПИ). В двора или на покрива на сградата можете да изградите соларна централа и да продавате ток на ЕРП. Пример за това е къща на село с двор. Върху част от двора можем да изградим соларна централа с капацитет до 30 киловата. Целият соларен ток ще продавате на ЕРП. Същевременно ще продължавате да ползвате ток от мрежата за домакинството и ще плащате сметки за ток ежемесечно. Също ежемесечно ЕРП ще Ви плаща за произведения соларен ток.

Соларна централа с инсталирана мощност 30 киловата произвежда за една година 39 мегаватчаса електроенергия. ЕРП изкупува тази енергия на цена от 208,75лв за всеки мегаватчас соларна електроенергия. За година тази централа ще получава 8141,25 лв приходи.

Солаарните панели са с живот над 40 години. След като соларната централа е включена, поддържането е минимално или никакво – не е нужно панелите да се мият. Ако соларната централа е наземна, в двор, ще се налага дворът да се коси, за да не засенчва тревата соларните панели.

 

Вариант 2 – продажба на соларен ток на свободния пазар на електроенергия

Имате голям двор или свободни ниви, на които искате да изградите по-голяма соларна централа (с мощност над 30 киловата).

В този случай соларната централа може да е с неограничена мощност, например 200 киловата или цял мегават (1000 киловата). След като ЕРП е разрешило включването към мрежата на тази система, след изграждането и пускането й в експлоатация – подписвате договор с търговец на електроенергия, който изкупува цялото количество ток. Първоначално договрът за достъп до мрежата с ЕРП е със срок 20 години. След това соларните панели и инвертори не спират да работят, така че системата може да продължи да произвежда ток още десетилетия напред.

 

Информация, която да дам на Техносън, за да получа оферта:

 • Локация на имота в гугъл мапс?

 

 

Искам ток далеч от мрежата

Имате вила, която няма връзка с мрежата, например лозе с бунгало или друга постройка. Проучили сте с ЕРП-то, че за да се присъедини тази вила към мрежата, процедурата ще струва месеци чакане и десетки хиляди левове.

Техносън има решение!

 

Можем в двора да изградим автономна соларна централа, с която да се захрани осветление, хладилни, телевизор, компютър и т.н. Тази централа включва основно соларни панели, соларен инвертор и акумулатори.

 

Информация, която да дам на Техносън, за да получа оферта:

 • Локация на имота в гугъл мапс?
 • Какви електрически уреди ще се ползват в сградата (хладилник, осветление, телевизор и т.н.) и с какъв профил (ежедневно, събота-неделя или сезонно като вила)?

 

 

Искам да поливам земеделски култури

 

Имате овощна градина, която искате да поливате за по-високи добиви? Имате сондаж на място, помпа и поливна система.

 

Техносън може да захрани поливната система с ток!

 

В парцела ще изградим автономна соларна поливна централа, която ще полива градината автоматично, когато има слънце. Соларната поливна система работи винаги, когато е нужно – като има слънце, трябва да се поливат насажденията. Като няма слънце, не е нужно да се полива. Соларната поливна система се включва сама, когато сутринта слънцето се вдигне, увеличава мощността като се усилва слънцето и привечер се изключва, когато слънцето залезе. Целият процес няма нужда от човешка намеса – автоматизирана е според конкретните нужди.

 

Тази централа включва основно соларни панели, соларен инвертор, електрическа помпа, контролер и акумулатор.

 

  Няма публикации, все още!